Asien sommaren 2017

Ska vi ändå prata resor så kan jag väl berätta att vi har köpt flygbiljetter till Asien sommaren 2017? Efter årets semester mestadels i Sverige hade vi sen länge haft siktet inställt på att nästa sommar, då är det Asien som gäller. Bali specifikt. Eftersom vi gillar att resa så är det budget som gäller, det går helt enkelt inte att välja charter under högsäsong – ens om vi skulle vilja.

Så när Etihad (rankade 6 i världen) släpper biljetter i samarbete med Air Berlin (samma standard som SAS) för 15 000:- för hela familjen är det inte mycket att tjafsa om. Visst finns det direktflyg till exempelvis Bangkok, men ekonomin är för oss en faktor och att få dela upp resan gör också tiden på ett flygplan mindre ansträngande. Vi gillar pauserna. Ska man dessutom vidare till Bali är det Kuala Lumpur som är det mest ekonomiska valet eftersom Air Asia har sin hub där.
IMG_0001
Rent krasst är det väl också så att har man 6 veckor på sig är kanske inte totalt de tre timmarna vi “förlorar” på den här resrutten något att ens fundera över. För byta plan är ett måste, oavsett. Dessutom kommer vi få möjligheten att se en storstad och hinna landa. Sist vi var i Kuala Lumpur hade vi ett helt annat läge med svärföräldrar boendes i Mont Ciara, så nu blir det nytt och spännande ändå. Känner att det bör komma lite nostalgi därifrån inom kort.

Men just nu är jag så himla, himla nöjd med det här beslutet vi tagit med grannarna. Nu börjar det spännande med att få utforska vart vi ska ta vägen och vad Bali har att erbjuda. Kvar är biljetterna som ska bokas mellan KL och Denpasar, men vi räknar på en total flygkostnad på under 20 000:- för hela familjen. Mer tankar kring budgetar kommer senare!

13 Comments Add yours

 1. J says:

  Ja, det är ju jättesmidigt att flyga med Air Asia till Bali! Vi flög via Singapore med dem dit eftersom vi ändå ville förbi där och minns det som billigt. Visa-kostnaderna i Bali kostade mer än själva resan vill jag minnas, hehe. Och flygplatsen på Bali var stressig men alltså ja. Älskar Bali, skulle gärna åka igen snarast! Bästa var helt klart Ubud, så mysigt.

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, Visa kostar ju en del när vi stannar över 30 dagar men å andra sidan får vi dra ner 15:- på boendet per natt så är de kostnaderna täckta!
   Tänkte inte vistas jättelänge på den flygplatsen, känns som att många är just så. Huuvdsaken vi kommer iväg! 🙂

   Like

   1. J says:

    Ja, jag minns bara att det blev en sådan kontrast med visakostnaderna jämfört med övriga sydostasiatiska länder vi var i då. Vi var där typ 10-12 dagar något men tyckte ändå det var värt det såklart :). Nä, alltså, jag menar vid ankomst och att vi inte kunde ta oss därifrån så fort vi ville eftersom det var så ineffektivt och barnen var trötta (och ingen prio för så små barn ens- de var ju inte ens tre år då). Idag hade det nog känts lite mer chill (låtsas ha glömt hur de tappade de helt när vi väntade på våra väskor på ett evighetsrullband i somras, hehehe). Men ja, såklart det alltid är värt det! 🙂

    Like

   2. Ämma says:

    Haha, ja – menade mer att jag är van vid att de är ineffektiva men såklart är man van med lite prio när man reser med barn. Visum är ju iaf nu gratis upp till 30 dagar, men ja, sen kostar det ju några tusenlappar för en familj….

    Like

   3. J says:

    Aha! Jag tycker att alla flygplatser är så effektiva (för det mesta) så kommer alltid ihåg undantagen, hehe. Åh, jasså, vad bra det i alla fall! Men ja, det hjälper ju inte er om ni ändå ska stanna längre men aja, ändå värt :).

    Like

 2. Åh vad kul med en långt bort-resa att se fram emot! 🙂 Bali har vi inte varit i…

  Like

  1. Ämma says:

   ….än? 😉 Men ja – ska bli helt fantastiskt roligt faktiskt!

   Like

 3. Resfredag says:

  Åh vad ljuvligt! Och sjuuuukt bra pris!

  Like

  1. Ämma says:

   Sjuuuuukt bra!

   Like

 4. Helena says:

  Åh så härligt med en bokning! Bali verkar härligt också. Och KL ❤ Sunway Lagoon är ett tips som barnen kanske gillar 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Jamenjust! Det vet jag att svärföräldrarna pratade om, vår äldsta var ju bara 5 månader när vi var i KL sist så har helt klart dåligt barnfokus! 🙂

   Like

   1. Helena says:

    Ah ja, 5 månader är kanske lite på gränsen för det stället. Men nu kanske det passar bättre. Jag och sambon älskade det, haha, och vi är ju inte direkt barn. Är det fint väder så är det ett kul ställe att spendera några timmar, eller en dag på.

    Like

   2. Ämma says:

    Sånt himla bra tips – tack Helena! 🙂 Hade verkligen inte förstått hur stort det var! Vet att vi var i köpcentrumet som hade en berg- och dalbana inomhus och åkte några gånger – det måste vi kolla upp igen!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.