Tui Magic Life Fuerteventura – Träningsutbud

Fuerteventura-21Fuerteventura-38Fuerteventura-53En av de största lockelserna med Tui Magic Life Fuerteventura (fd Fuerteventura Imperial) var träningsutbudet. Två morsor på semester som ville röra på sig, vi valde utefter det lämpligt hotell. I slutändan? Vi kunde helt klart bott på vilket hotell som helst, för även om utbudet är stort så utnyttjade vi inte mycket av det. Har du problem att gå i trappor eller blir lätt ansträngd av lutningar? Då är det här inte det bästa alternativet eftersom plan mark knappt existerar.

Hotellet har ett gym. Jag vill inte säga att all utrustning finns, än mindre vill jag säga att det är fräscht (mattorna är helt löjligt smutsiga). Men det finns och det går att använda, även om det trots rätt mild luft ute blir det som en bastu redan tidig morgon. Vi körde två pass i gymmet, stort plus för gratis träningshanddukar (även om de är något slitna) och tillgängligt vatten. Lagom minus för snubbelisnubb-vibben som råder både bland personal och uppsättningen av maskinerna. Slitaget är enormt, många handtag är spruckna i gummi. Rummet känns ärligt talat rätt murket, trots att det skulle kunna vara toppenhärligt och ljust.  I anslutning finns både toalett, pingisbord men standarden? Nej, här behöver Tui helt klart rusta upp för att hålla takt med resten av hotellet. För Tui Magic Life Fuerteventura som helhet? Hell yes. Jag menar, det räcker väl med att titta på vattnet?

Varje dag körs X antal pass (förutom lördag som är vilodag) på den härliga “terrassen” utanför gymmet. Härlig så pass att utsikten är helt fenomenal och att vissa av passen (troligen de flesta) är riktigt, riktigt bra. Mindre kul är dock smutsen på golvet som man ofta får på kroppen eftersom det är nästintill omöjligt att hålla ytan ren, men det finns ju dusch med gott om varmvatten på rummet.

Fuerteventura-31Jag vill säga att alla instruktörer ärfantastiska, men sanningen är att trots att jag uppskattar den hårda träningen som en rysk man leder så skriker feministen i mig exakt hur fel han bemöter oss. Här gäller det att inte vara sämst, för han pekar, petar och påpekar på ett sätt som inte känns helt okej. Men så är vi vana vid en annan typ av ledarstil i Sverige, jag sväljer lite och försöker intala mig själv att olika regler gäller på olika platser, men nej – så inte okej. Tyvärr skadar det lite i relationen till de som skulle behöva träningen mest också, de som vill testa nya saker och får bannor för att de inte är bra nog – kontraproduktivt.

Övriga aktiviteter på området erbjuds självklart, bland annat körs den sedvanliga vattengympan som här kallas för aqua aerobics, här finns cangoo jumps och studsmattehopp. Eller så tar man en tennislektion, hoppar med på en mountainbike-tur eller helt enkelt ger sig på en promenad på stranden. Är man riktigt äventyrlig kan man helt enkelt ta sig en promenad upp på det lilla “berget” bakom. Det finns flertalet promenadvägar att välja mellan, men ha i åtanke att vägen ner är rätt galen, det är mycket rullgrus och man måste våga vara lite förberedd på att snubbla/slinta/glida. Jag hade jättekul exempelvis, medan Ida tyckte varje steg var en pina. Fördel? Inget kostar extra*. Vissa klasser som spinning, aqua spinning och cykelklasser måste man skriva upp sig på medan övriga bara är att dyka upp.

Sammanlagt fick jag ihop 14 pass under vår vecka, där merparten var promenader, 2 gymbesök, 3 träningspass och 1 pass yoga/stretch.

Jag rekommenderar definitivt hotellet att utgå från kring träning, här finns allt och lite till. Ja, gymmet behöver lite upprustning men det är bara en liten detalj, att de har en resurs just nu som inte levde upp till mina krav kan jag bortse från i en helhetsbild. Dessutom? Området är så pass stort att det krävs inte ens några långpromenader för att komma upp i 10k steg per dag, något vi uppnådde på vår vilodag – alla övriga låg vi på 20k eller mer. Himla tur det finns en himla massa onyttigheter att fylla upp med och kompensera träningen med!

*Dyklektioner utöver prova-på dyk kostar självklart extra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.