Storstadssemester (ensam) med barn

Resan till Barcelona var otroligt oplanerad och också den allra första i konceptet storstadssemester (ensam) med barn. Barcelona är en sån där stad som kan passa för många syften. För kompisgänget, jobbresan, bröllopsresa eller som familjeresa. Det finns mycket att se och ännu mer att göra, även för inte alltför stora barn och just denna resa är det Lillasyster E som bestämt vår dagliga rutt.

Uteserveringarna håller fortfarande öppet, värmen frodas under infraelementen. Himlen är kanske ännu blåare än vanligt och havet desto mörkare. Vackert som på vykort. Nackdel? Snålvindarna, men lager på lager och friskt humör vinner över november.

Mitt resesällskap är fem år gammal, hon gillar att titta på byggnader, att promenera och vill gärna få leka på lekplatser. Det senare är ingenting som Barcelona riktigt kan stoltsera med, för de vi hittar är löjligt små och anpassade för betydligt mindre barn även om ryktet säger att det ska finnas. Men byggnader tar aldrig slut och när vi kommer till kreationer som Sagrada Familia och maffiga Parc Güell är intresset enormt. Att hänga på Plaça de Cataluña och titta på alla duvor blir en favorit, liksom Parc de la Ciutadella med alla öppna gröna ytor. Vi hänger nere vid stranden, tittar på båtarna både vid Port Vell och Port Olimpico samt tar oss an alla små charmiga gränder i Born och in mot Eixample. Värmer oss på café och har inte en enda tid att passa.06815B69-1320-4F3A-802C-C7BE384923201F3F272B-E785-400F-B05B-89A4FC13C0133075F9D6-7B6B-4FE8-80CC-6F5D511A2F36

I en stor stad som Barcelona är maten inget problem, oavsett hur kräset barnet är (den här äter just nu inget hårt). Överallt finns små stånd med gofres (våfflor), crepes, glass och på de flesta caféer kan du njuta av xurros (churros) med choklad om depåerna behöver fyllas på. Färsk frukt finns i många affärer längs gatorna, eller så beger man sig till Ramblan och Boquerian. Efter nära två mil i benen väljer vi en dag Hard Rock Café som omväxling, men snabbmatskedjor finns också att tillgå. 48BF717A-0C23-437B-82CC-B360FC4BDE9E5F871AF0-322A-4EE2-843B-79142D2D97B6C3E30A7D-5415-45D0-A40B-2DB28BF87FBAStorstadsresa igen med den här lilla stjärnan? Absolut! Faktum är att hon troligen är mer lämpad för denna typ av semester än hennes storasyster, för hon kan gå långa sträckor genom att sjunga sig fram. Vi har dessutom diskuterat precis allt mellan himmel och jord, för vi har haft fem dygn på oss att prata – något E tar varje tillfälle till. Underbara unge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.