Från Sanur till Lembongan

Bali är ju fantastiskt, men öar? Svårslagna. Så man kanske vill ta sig från Sanur till Lembongan? Då är det dags att åka båt i hela 30 minuter, det finns en del företag att välja mellan – alla har sina “kontor” på stranden.

Lembongan är den största av tre öar som hör ihop, Nusa Penida och Nusa Ceningan. Till den sistnämnda finns det en numera ganska känd gul bro. Olyckligtvis är berömdheten bara kopplat till att den i våras gick sönder och tog livet av flertalet. Numera är den uppbyggd igen och jag hoppas att den nya konstruktionen är betydligt stabilare.

Bali-55Vi är där några dagar innan och scoutar vilken båt vi vill åka, det är nämligen åksjuka på agendan och helst skulle vi vilja slippa skumpa överhuvudtaget, men nu reasonerar vi som så att det är störst som går först. Nere på stranden är transportnäringen sin egna lilla del av Sanur, kommersen med mat, stånd och rörelse är betydligt högre här än någon annanstans längs promenaden.

Bali-56Många arbetar med att hjälpa turister på travel att välja den avgång och företag som passar just dem. Båtarna går vid lite olika tider,  det är lätt att få hjälp att välja “rätt”. Även om det är olika företag som trafikerar och troligen har sina egna ekonomiska intressen, jobbar samtliga “inkastare” för bolag DU än har nytta av. De har tröjor med nummer och namn på sig, för att ordna med biljetterna man tyvärr ta sig till huvudkontoren, som ligger vid stora korsningen till Sanur. Hit kan man om man har tur (som oss) få åka motorcykel. Det är också hit man måste åka innan båten avgår för att “checka in” sitt sällskap, så räkna med kö när alla ska göra denna manuella process samtidigt, vid enbart en kassa. Bali-54Bali-64

Väl på stranden och redo för avresa får du se ditt bagage transporteras till båten av starka personer, själv får du vada ut. Inga kör är tillåtna på båten, så träningsskorna är kanske inte lämpliga just då.

Priserna skiljer sig inte nämnvärt från de olika bolagen och pratar du med rätt person kan du dessutom lyckas få lite rabatt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.