Skidskola för barn i Sälen

Eftersom våra aldrig stått på ett par skidor förut var min första tanke – vad finns det för skidskola för barn i Sälen? Många såklart. Skistar är ett stort koncept och med Valle i spetsen leverar de såklart, även om jag kanske ibland hade valt det mindre framför just stort. 

Julhelgen är såklart högsäsong för även skidskola, så några grupplektioner fanns inte att tillgå och kanske berodde det lite på att vi enbart hade tre skiddagar inbokade. Hade vi kunnat stoppa in barnen på en högre nivå än just nybörjade fanns kanske alternativ där med.

Skidskola är smidigt att boka hemifrån, men är man lika dåliga på att läsa kartor (och i det här fallet specifikt pistkartor) som oss så kan det löna sig att inte göra det. Vi trodde nämligen att vi bodde närmast Gustavstorget, försökte boka in skidlektion med utgångsplats där. Lyckligtvis sket det sig i systemet, för väl framme i Lindvallen visar det sig att Experium ligger mycket bättre till.

En privatlektion på en timme bokades in och barnen var taggade för att åka rullband (trodde vi) när de drog iväg med läraren. Jag hämtade upp dem på samma plats när tiden löpt ut, fick återkoppling av deras instruktör kring vad de behövde jobba vidare på. Så ut i backen drog vi, först med knapplift och efter lunch stack vi istället hela vägen upp på toppen med Märtaliften.

Barnen ville ha mer, så vi bestämde oss för att investera i ytterligare en lektion. Just avvägningen kring vår förmåga att lära ut, att ha tålamod och att ge barnen boost landade i att det var så värt det, trots att det är dyrt. Våra barn har en tendens att inte lyssna ett dugg på vad vi säger, för de vet bättre själva. Andra? O ja.

A3B42746-2F7C-4D3D-AABD-FEDAE4F903704AE76498-BAFC-4143-8B80-E9F2D608289D84A5D248-742F-4130-9D1E-D3047C56845EC8434652-76CF-4055-AA75-AC0DB29B52C8C9663477-86A0-4B4D-AD75-A933BD8EEA90Det (och troligen viss vana från skridskor/rullskridskor) resulterade i att ingen av dem efter två timmars lektion totalt hade några som helst problem att ta sig nerför blå eller röda backar. Den minsta ägnade dessutom mycket tid åt att leka galning i Fun Slope och Valles störtloppsbana, på den tredje dagen började det bli svårt för mig att hänga med i deras fart, på samma gång som deras svängar och bromsar var helt självklara.

Saker vi måste öva vidare på?

Kunna läsa liftkarta och att åka ankarlift. Utöver det är mängdträning helt klart det som behövs för barnen och knäprehab för mig.

Nästa år siktar jag på en skidresa någon gång under säsongen med hela familjen! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.