Mushroom Beach, Lembongan (Bali)

Visst har ni sett fantastiska bilder på vita stränder, nästan öde stränder och turkost hav för att komma dit och det inte alls motsvarar förväntningarna? Mushroom Beach på Nusa Lembongan utanför Bali är visserligen en väldigt vacker strand och havet underbart turkost. Det vill säga om du kan kan dig förbi alla förtöjda båtar. 

Klockan nio på morgonen är stranden lugn, det ligger båtar inne – men de är få. Solen skiner, havet är lugnt än så länge. Om en timme kommer första laddningen med turister och vi passar på att bada i öppningen som finns mellan de lite större båtarna.

Lembongan ligger bara 20 minuter från Sanur på Balis kust, därför åker många på dagsutflykt hit. Ni vet, de där typerna av utflykt som egentligen bara de som vill beta av saker på sin lista över ställen de varit på men aldrig riktigt sett kör. I det här fallet är det tydligt med fem minutersstopp för fotografering och sen iväg igen, det vill säga de som inte äter lunch ovanför stranden. Badar? Gör absolut ingen. I alla fall inte i havet. Trots att det är fin vit sand och underbart vatten.

Vi bor tio minuters promenad ovanför stranden, i ett liten bungalowby, det här är vår närmaste strand (badbara i alla fall). Vår tanke var nog inte att knappt få plats med handddukar på stranden, att snubbla kors och tvärs över linor och bli mer eller mindre sjasade ur vattnet varje gång en båt ska lägga till. Jag har tyvärr inte tagit bild när det varit som värst, dessa är troligen tagna tidigt på morgonen när vi fortfarande har plats på stranden.Bali-70Bali-81Bali-79Bali-80Bali-86

Men vi gillar ändå Mushroom Beach på sätt och vis, det finns restauranger nere vid stranden, priserna är fortfarande humana och klockan fyra har alla tillfälliga turister åkt hem. Kvar finns vi, havet och ja, alla de förtöjda båtarna….

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.