Resa under lågsäsong?

Barcelona i slutet på november – drygt tio grader i luften och trängseln är obefintlig. Det här med att resa under lågsäsong? Oftast en fullträff om du frågar mig! 

Det är inte många grader i luften när vi lyfter från Arlanda i slutet på november. Regnet strilar ner och även om det är mörkt sedan länge när vi landar på El Prat känner man av det här med ombytet. Vår taxichaufför varnar oss för att det är ovanligt kallt, vi skyndar oss in i värmen på Hotel SB Glow.

Just dagarna vi är nere har ett lågtryck tagit med sig kyliga vindar, vi måste inhandla både mössor, vantar och värmande plagg för att stå emot. Men för er som vet hur trångt det kan vara i Barcelona måste jag bara visa. Lugnet.

01122017-IMG_665401122017-IMG_665601122017-IMG_665701122017-IMG_666101122017-IMG_666401122017-IMG_667401122017-IMG_6680

För att vara en av Europas mest välbesökta städer så hade vi det så otroligt lugnt och skönt. Tricket? Självklart att vädret inte var på topp, men generellt tror jag att dessa resor under lågsäsong ger så himla mycket mer.

För ni har väl inte missat att jag oftast reser just då? Faktiskt har jag ju inte varit i Thailand en enda gång under högsäsong ännu – kanske blir det skillnad på det över jul-och nyår. Men har jag valet fritt är lågsäsong alltid min bästa biljett! 

2 Comments Add yours

 1. Jag håller med. Vi reser ofta under lågsäsong om vi kan.

  Like

  1. Ämma says:

   Lågsäsong är helt klart underskattat!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.