Hotel SB Glow

Vi landade på Barcelonas flygplats El Prat sent i måndagskväll, hoppade därefter in i en taxi som körde oss raka spåret till Hotel SB Glow i utkanten av Sant Marti. Ett relativt nytt hotell som öppnade i våras och en del av SB kedjan som är kända för en lite hälsosammare inriktning. Vad det nu betyder i dagens samhälle.

A8039AF8-1D7C-4957-81A3-E0ABAD7ABEA5Hotel SB Glow ligger längs linje L1 på Metron, närmaste uppgång är Glories. Om inte Agbar-tornet skymtar när man kommer upp från tunnelbanan har man valt fel. På en listen skylt är det dock textat mot Badajoz som gatan heter. Området är inte ett av de vanliga turiststråken, utan här är mer företagsresande och det kryllar inte av vare sig affärer eller restauranger. Fast, med det sagt är det ju knappast långt bort till endera.

Man skulle väl kunna säga att takterrassen är en av anledningarna till att vi valde just detta hotelll. Utsikten är svindlande, för att inte säga makalös och här finns både pool, gym och faktiskt bastu. Tyvärr är det ju åldersgräns och jag är på ensamresa med en femåring, så just de faciliteterna blir inte testade.

8E662262-2E7A-4E22-B1AF-3788FCD98CCAF47FB7D1-1B0D-4F7A-8333-D741D316FB49Frukosten är stabil, det märks att mycket är hemlagat och utbudet har hittills varierat både vad gäller varma och kalla rätter. Cavan med tilltugg är definitivt höjdare, liksom det faktum att det är riktig Granini juice på kran. Jag hade kunnat äta mig mätt på deras ostbricka, utan att ens dofta på något annat. Men visst missar de lite poänger, som att placera grönsakerna mittemellan blodkorven och baconet, istället för att placera dem vid sidan av. Eller som att margarinet av någon anledning är placerat bakom skinkan medan smöret står vid marmeladen. Typiska detaljer jag aldrig hade tänkt på innan jag började hänga med personerna jag svettas med, men som nu blir så självklara.

Rummet är ett alldeles vanligt dubbelrum, en säng, ett skrivbord och så ett fönster. Ja, det finns ju ett badrum med såklart, men bortsett från smarta detaljer som en spegel inbyggd i dörren och öppna fack för necessärer med mera tycker jag de missat en story detalj, nämligen duschhuvudet. Slangen har svårt att klara trycket, munstycket skakar värre än en skallerorm när vi duschar, det märks att det är en av de billigaste varianterna. Synd, för det är riktigt feel good golv. Jag menar – titta på det? 8811551A-AB96-428E-BC38-76BBD6CC3461B67B17C7-C792-4DBB-B6E2-8E4C51B985EF

Summa summarum tycker jag ändå att Hotel SB Glow är ett grymt alternativ för några dagar i staden. Roomservice menyn är överkomlig, poolen säkerligen fantastisk på sommaren och ja, vad finns det egentligen att klaga på? Nackdel? Man betalar helt klart för utsikten på gott och ont, liksom de flesta hotell med takterrasser. Just nu var det värt.

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.