Vi drog till Island – och älskade det!

Det finns resmål och så finns det resmål. Vi drog till Island – och älskade det! 

Jaja tänker väl ni, alla gillar väl Island? Jo, så må ju vara. Men inte alla åker dit när Sverige bjuder på vårtemperaturer för första gången och sätter istället kosan mot kylan. För nog tusan var det kyligt vill jag lova. Har aldrig tidigare varit så tacksam för alla kläder jag lyckats packa med mig. Lager på lager på lager. Island värmde inifrån.

IMG_1295IMG_1291IMG_1290IMG_1287Island lever i limbo, ni vet där mellan vinter och vårsommar. Alla årstider kan kanske samlas på en och samma timme faktiskt, även om jag uppskattade solen betydligt mer än haglet. För att inte tala om snön som plötsligt låg på körbanan. Maj är annars perfekta månaden för att upptäcka Island från en bil eller hästrygg – rekommenderas starkt!

Vi flög dit med Icelandair, har man inget emot flygplan med ungefär samma ålder som en själv så går det ju utmärkt. Jag hamnade själv vid en nödutgång på en av dessa åldriga fåglar och var lite lätt nervig. Helt utan anledning såklart, dessa kärror kontrolleras minst lika bra som de nya. Men 757:a avbockad som modell med, tänka sig!

IMG_1307Boende hyrde vi strax utanför Reykjavik, en lägenhet för fyra med milsvid utsikt. Tänk sån grej ändå att sitta och äta frukost medan en tittar på varma källor. Prisvärt och lyxigt på en och samma gång, eftersom det var så nära in till Reykjavik var det bara att hoppa in i bilen.

7516771456_IMG_6811IMG_1337IMG_13407516771456_IMG_6731IMG_1398Vi hade tre fulla dagar att spendera, hur vi delade upp dem återkommer jag med – dessa är våra första stunder!

4 Comments Add yours

 1. FlyingDryden says:

  Island alltså. Bra jäkla fint är det! Och jag vill också bocka av 757:a ju. 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Fast vill du det på riktigt? För de yngsta är väl sisådär en 18 år om jag förstått det rätt… 😉

   Liked by 1 person

   1. FlyingDryden says:

    SAS gamla 737:or har härdat mig. Och både Swiss och Lufthansa kryddade allt med 1900-talskärror förra veckan.

    Like

 2. så himla fin natur alltså! 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.