Singapore – vilken j*kla käftsmäll?!

on

Jag och tjejerna landade i ett hett Singapore på juldagskvällen efter att tagit Arlandas sista avgång på julafton. Svårslaget faktiskt, fira jul med familjen och sen dra iväg efter julmat och paket. Resan, som gick via Doha var extremt smidig och jag verkligen älskar att resa med de här två kidsen. Jag älskar självklart att resa med E också men de här är helt amazing på att anpassa sig efter rådande situationer och det är en fantastisk KBT för min flygrädsla. Skadar inte heller att Qatar Airways med sin A350 är riktigt, riktigt bra eller att vi nästan helt slapp turbulens i luften.

Välkommen till Changi International Airport!

Vårt första boende var ett lite slitet men väldigt charmigt hotell i utkanten av Chinatown – Amara Hotel, även om vår taxichaffis från flygplatsen var lagom imponerad av turister och frågade “why you come to expensive country?” så visade det sig att vi fullkomligt stormtrivdes från sekund ett. Hotellet i sig är inget speciellt i Singaporianska mått och ligger därmed inte på någon topplista, men det har en pool, är prisvärt och ligger väldigt bra till för det mesta. När jag säger inget speciellt pratar vi ändå i klass med vilket Clarion som helst i Sverige, en bra bit över Scandic – men just i Singapore där allt annars osar extravagans är det väldigt, väldigt medelmåttigt.

Utanför Amara i utkanten av China Town

Tio minuter bort tornar China Town upp sig, vi vandrade dit första morgonen efter att kastat i oss lite frukost från närmaste supermarket (eftersom vi försov oss över hotellets buffé). Liksom de flesta storstäder är det inte riktigt anpassat för att vara fotgängare, det finns knappt skugga och mängden trottoar är kanske inte tip top. Kanske hjälpte det inte att det är över 35 grader i skuggan?

Krims krams i China Town
Vår gata på väg från China Town till hotellet – så himla vackert!
En liten oas mitt i staden låg vid denna lilla park i China Town

Vi ägnade några timmar åt att vandra runt och titta på de fantastiska husen i China Town, svalka oss i en park och äta lunch på stora gågatan. Barnen la pengar på varsin solfjäder för att fläkta sig, jag tittade mest på vackra hus och färgglada gator. Lagom trötta och med många steg i fötterna så vände vi tillbaka till hotellet för några timmar vid poolen innan det var dags för kvällsunderhållning.

Poolen på Amara

Första intrycket? Så otroligt mycket mer än jag hade förväntat mig. Mycket mer karaktär, mindre folk och framförallt så mycket charmigare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.