Om att jag faktiskt tränar

on

För mig innebar starten att spela roller derby också en mening med träningen, jag rör på mig. Det är kul, jag blir starkare (hoppas jag) och får faktiskt en himla massa motion. Fast jag erkänner att den där riktiga, den viktiga motionen skulle behöva utökas från min sida. Både i vardag och i exempelvis promenader/löpning. Det senare däremot har jag ofrivilligt fått hålla mig från då både mitt knä och min ena fotled mest skriker när jag försöker.

f5cc0bbadb0443d7b27dd2f0c0c62c6cOvan statistik har jag tagit från Funbeat där jag försöker logga all tid jag tränar (men säkerligen missat en del) i efterhand. Hittills i år har jag lagt in 76 timmars träning. Sjuttiosex. Det är ju nästan ofattbart mycket tid, men som gjort att jag också känner mig mycket, mycket piggare och starkare i både sinne och kropp. Framöver? Få in mer styrka. Vi kör ju en del integrerad styrka även i derbyträningen, men jag behöver prehaba det här knäet och göra det starkt. Jag behöver också fortsätta jobba hårt med min bålstyrka som inte alls är vad den borde och se till att stärka de fotlederna som lätt får ta stryk när jag springer, hoppar och kråmar mig på tåstoppen. Nu skrevs det här innan jag la till ytterligare två timmar för gårdagens freshieträning. Kondition, styrka och teknik.

Men summa summarum, jag har alltså tränat mer än en timme varannan dag sen årets början. Det är ju bara helt jäkla fantastiskt för att skita fullständigt i Jante. 

 

5 Comments Add yours

 1. Johanna says:

  Grymt jobbat! Det är kul logga träningen, oftast är det mer än man tror! Var tvungen räkna efter själv nu bara för det, är nog nånting liknande! Hurra! 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Jag har nog aldrig förstått hur “bra” det är att ha något att falla tillbaka på, så ska definitivt fortsätta ha det som vana för att se hur många timmar man faktiskt lägger! 🙂 Målet på 100 timmar under året känns ju helt klart nåbart i alla fall!

   Like

 2. Jag är svårt berorende av Facebook, reggat sedan typ 2006 (!). Det är underskattat att få ner sin träning och verkligen kunna följa statistiken (och jag vill aldrig komma under mina mål för veckan, jag har minutmål för månad och antal per vecka).

  Och jag tror det är SJUKT bra med din rollerderby. Att du får både styrka och kondis och att den träning som blir av är jättejättebra träning. Var nöjd!
  Sedan komplettera förstås om du känner att det behövs pga “svagaste länken” eller rehab eller prehab eller dylikt – men tränar, det gör du. Och det är fab!

  Like

  1. Ämma says:

   Vänta nu – regga träning på facebook (eller menade du något annat?) har jag nog faktiskt inte haft koll på.
   Men JA! Jag håller helt med, jag lär definitivt fortsätta regga och ha mål för mina veckor. Det är ju grymt!

   Like

 3. Skitbra ju!! Heja!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.