Resor: Asiatiskt i Gdansk – Lao Thai

Vi hade ju en fantastisk matresa i Polen, vår asiatiska upplevelse på Lao Thai var helt klart en del av det. Här, i centrala Gdansk kändes det som folkfest rakt utanför dörren där floden flyter fram, promenaden var full av människor. Trots att vädret inte höll med oss riktigt, regnet hängde i luften var känslan helt klart närvarande.

Inne på Lao Thai är det litet och gemytligt, restaurangen har inte mycket mer än 20 sittplatser vilket är ganska lagom när man får mat som denna. Vi serveras rätt efter rätt att testa, inledningen med förrätterna är precis så bra som man hoppats på.

Efter en dålig upplevelse i Phuket år 2007 har jag inte kunnat äta den typ av nudlar som finns i pad thai utan att få kväljningar, men här lyckades jag för första gången sedan dess att inte bara äta, utan njuta av en riktgit bra version. Bakom oss stod en kock och ordnade anka i röd curry, en smak jag verkligen gillade. A tog sig en skål och åt som soppa, vilket inte säger lite.

23052015-IMG_8222

23052015-IMG_8223

23052015-IMG_8225

23052015-IMG_8227

23052015-IMG_8229

23052015-IMG_8230Bäst är säkert helt klart att få njuta på deras uteservering med skön utsikt över floden och myllret, men just nu var vädret inte på topp och vi trivdes bäst inne. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.