Summering av reseåret 2015

Tack 2015 för allt vi upplevt tillsammans! 

Januari: Vi åker på vuxensemester till Val d’Isere. Njuter mer av solsken än av fin skidåkning men har en fantastisk vecka, mycket tack vare maten på Langleys hotell. Orten är inget vi förälskar oss i, även om jag gärna skulle åka tillbaka igen. Bergsmassiven är imponerande, vissa av sittliftarna får en att hålla andan mer än något. Nu i januari är varken snömängden eller snökvaliteten något att skryta med, men vi hinner ta skidlektion och njuta av en fantastisk vecka tillsammans.

2015-01-10 (11 av 37)2015-01-10 (14 av 37)

April: Vi sätter iväg på årets enda charterresa med Fritidsresor till deras högt prisade Bluevillage Althea Beach på Cypern. Vädret är betydligt ostadigare än vi hade tänkt oss, men vi har det bra. Hotellet trevligt, men onödigt dyrt för till och med lågsäsong samt absolut inte något jag skulle vilja utsätta mig för i högsäsong. Nu i slutet på april var det alldeles lagom belagt, ingen trängsel. Det ligger en bit utanför centrum, det är inte många restauranger i direkta närområdet men å andra sidan växer det vattenmeloner på ett fält bara några hundra meter bort, sånt är faktiskt trevligt det med. Och strandpromenaden räcker hela vägen in till det riktiga Fig Tree Bay, där livet troligen lever betydligt snabbare. 2015-05-03 (12 av 73)2015-05-03 (13 av 73) Maj: Jag och A drar tillsammans med Bloggbussen ner till Polens riviera och utforskar både Gdynia, Sopot och Gdansk. Jag hinner bli lite kär i Polen, trots att värmen inte riktigt finns och resan är kortare än önskat. Vi får äta helt gudomlig mat till rimliga priser, får uppleva ett fantastiskt spa och hinner även shoppa loss i ett gigantiskt köpcentrum innan vi vänder tillbaka mot Karlskrona igen. 23052015-IMG_8061 23052015-IMG_8092Juni: Några dagar på Gotland bryter av vardagen, det står både träning och rörelse på schemat. Jag hinner utforska Visby innan Almedalsveckan precis drar igång och får se den berömda Hoburgsgubben på den södra spetsen av ön. Vädret är sådär typiskt svenskt som det bara kan vara här och hur fint det än är, var det inte varmt nog. 26062015-IMG_6193 26062015-IMG_6214 (1)Juli: Vi sätter av mot en annan del av Mallorca, den utanför turiststråkens värsta charter och hamnar i fantastiska Campos på södra delen av ön första veckan där vi hinner med att förälska oss i fantastiska Colonia St Jordi, äta middagar i gemytliga lilla Ses Salines. Andra veckan rullar vi upp till magiska omgivningar kring Biniaraix, Fornalutx och omringande Sòller där turisterna knappt finns i byarna, där världen verkar stå stilla inramad av majestätiska berg. Tredje veckan i Ca’n Picafort på hotell är vår sämsta och sista, den som mest handlar om dålig shopping, usel mat och en del turistkrams, även om det är fint på sitt sätt. 01082015-IMG_8917 02082015-IMG_8994 21072015-IMG_8510September: Jag drar iväg på träningsläger till Barcelona och passar på att ta några extra dagar för att njuta av staden som jag sist var i 2010. Vädret visar sig från en bra sida, vi hinner med en dag på stranden, att se lite sevärdheter. Vi äter lika mycket bra mat som dålig mat, hinner insupa atmosfären på ölshoppar och åka en himla massa skates. 17092015-IMG_9393 19092015-IMG_9454December: Amsterdam hägrade som avslutning på året, här en helt ny bekantskap för även om Schiphol varit mitt hem i åtskilliga timmar många gånger har jag aldrig placerat foten utanför. En charmig stad som tyvärr hängde under tunga regn- och haschmoln, men som bjöd på helt magisk mat även om den inte tillhör Nederländsk kultur mer än till efterrätterna.10122015-IMG_9647 10122015-IMG_9655

Så – vad bjuder 2016 på? London, Thailand, Jämtland, Göteborg och Katalonien står på schemat! 

6 Comments Add yours

 1. Ullrika says:

  Polen är en gammal favorit hos mig! Har inte varit där på galet många år men kan inte tänka mig att det blivit sämre efter att kommunismen fallit ;p

  Gotland ligger på listan över platser att besöka – igen. Efter att ha läst Mari Ljungstedts böcker känns det ännu mer angeläget.

  För oss blir det ju Thailand i februari, nåt mer är inte planerat men jag är säker på att vi inte kommer hålla oss hemma resten av året för det!

  Passar på att önska ett gott nytt 2016 till både dig och din familj! Kanske blir det en dejt under året, inköpsresor gör vi ju till Stockholm åtminstone ett par gånger per år ju 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Nej, Polen har nog haft ett rejält lyft! Vi hade ju en tripp till Warszawa innan barnen och det känns som det ryckt upp sig ytterligare sen dess.
   Thailand i februari låter nice, jag och ungen har ju vårt äventyr i april att längta till. Hoppas vi kan ses något under året! 🙂

   Like

 2. Katarina says:

  Åker du i också till London?! 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Yes, i mars blir min premiär!

   Like

 3. Resfredag says:

  Så kul att fler och fler upptäcker Polen! Jag är ju från Karlskrona och skryter med att jag upptäckte Polens storhet för länge sedan, haha! Wroclaw är ju dessutom utsedd till Europas kulturhuvudstad 2016 (tillsammans med San Sebastian i Spanien) – vilket kommer ge Polen ytterligare ett lyft.

  Fint år, 2015. Och skål för 2016!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, jag såg att det var kulturhuvudstaden för året – häftigt! Tyvärr är det ju lite långt ner till Karlskrona och dra över till Polen bara en weekend härifrån, annars skulle jag lätt besöka oftare!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.